27-11-2007

!! Dancin' all night long !!

Zaterdag 24 nov waren we uitgenodigd voor de instuif van Jo & Julie. Op de middag, dan konden alle kindjes mee, en mee waren ze!!

Lara, Sam, Janick, Lente, Maxim, Manu, Victor, Emiel, Liv, Adelien, Kasper & Léon... Hopelijk ben ik er geen vergeten.
't Was een bende! Maar de volwassenen maakten toch nog't meeste lawaai.

Anyways, tegen de avond kwam Lucia met een geweldig idee!! Es uitgaan met de meisjes alleen! En de papa's mochten es hun vaderlijke duties doen en bij de kids blijven.
Na veel over en weer gepraat en na frietjes gegeten te hebben met heel de bende die overbleef, zijn er toch 4 vrouwen vertrokken naar't stad.

Yours truly was er natuurlijk ook bij! Dat kon ik toch niet laten passeren???!!!

't Was heel lang geleden, jaaa-aaren voor mij dat ik een girls night out had, maar we hebben ons heel goed geammuseerd en vonden alle 4 dat we dat vaker moeten doen!
We hebben gepraat, gedronken en gedanst! En kwamen tot de constatatie dat we nog altijd't zelfde dansen en doen als in onze pre-kids tijd!!

't was 6u eer ik thuis was en ja toch wel... de volgende dag had ik toch wat koppijn *grin*

Thanks Koen om me te laten uitslapen!!! :)

15-11-2007

Some pics of last weekend


Sammetje, knuffie, mama met een wenende Lara :)
één van de weinige foto's waar ik ook opsta! hehe



Sam & Lara in opa's tuin


Mijn autoke *grin*



Help!! RSV in de creche :(

Vandaag belde de mama van een van onze kindjes, Mathis is gediagnoseerd voor RSV...
Help!! RSV, al veel van gehoord maar nog nooit met geconfronteerd.
Direct de infectieklapper van Kind & Gezin erbij gehaald (mandatory in K&G gecertificeerde creches) enne wat research gedaan op Inet...

Een c/pke van een site:

RSV-verkoudheidsvirus
Wat?
RSV staat voor respiratoir syncytieel-virus. Vrij vertaald: een virus dat de cellen van de luchtwegen laat samensmelten. Het slaat vaak al voor een eerste maal toe bij baby’s jonger dan twaalf maanden. Zodra kinderen twee jaar oud zijn, neemt de kans op een besmetting af, omdat vrijwel alle kinderen dan voldoende antistoffen hebben opgebouwd. In de loop der jaren neemt deze weerstand echter af, zodat er nieuwe infecties kunnen optreden.

Verloop

* Meestal beperkt een RSV-infectie zich tot een gewone verkoudheid of oorontsteking. Een exacte diagnose is daarom overbodig.
* Bij kinderen jonger dan twee jaar en kinderen met een long- of hartkwaal kan de ziekte zich echter ernstiger ontwikkelen, met als mogelijke symptomen een versnelde en moeilijke ademhaling, een zware hoest, braken en voedingsproblemen.
* Ook op hoge leeftijd neemt de kans op een ernstig verloop toe, met name de kans op een longontsteking. Risicogroepen zijn personen met chronische longaandoeningen of een verzwakte weerstand.
* In sommige situaties is een ziekenhuisopname vereist, bv. als een baby onvoldoende lucht krijgt, het benauwd heeft, slecht drinkt en daardoor tekenen van uitdroging vertoont.


Verspreiding
Het virus is zeer gemakkelijk overdraagbaar en verspreidt zich razendsnel. Via het knuffelen, zoenen of het inademen van uitgehoeste, besmette lucht. Het RSV dringt het lichaam binnen via de slijmvliezen van neus en keel, waarna het zich verspreidt naar de longen.
Na contact met het virus duurt het gemiddeld vijf dagen voordat de ziekte doorbreekt. Eén tot drie weken later is men niet alleen volledig genezen, maar stopt ook het besmettingsgevaar.

Voorkomen

Een RSV-infectie is heel moeilijk te voorkomen omdat:

* de infectie erg besmettelijk is;
* men vaak niet weet of iemand het virus heeft (oudere kinderen en volwassenen die besmet zijn, worden namelijk niet echt ziek van het RSV);
* een verkoudheid op zich geen aanwijzing is dat iemand een RSV-infectie heeft. Verkouden mensen kunnen namelijk besmet zijn met een ander - meer onschuldig - virus.

Toch doet u er goed aan om steeds enkele voorzorgsmaatregelen te nemen als u verkouden bent en er risicopersonen in de buurt zijn.

* Was altijd uw handen alvorens anderen aan te raken.
* Gebruik ook wegwerpzakdoeken en –handdoeken, want hierop sterft het RSV binnen het uur.

Er bestaat nog geen vaccin tegen het RSV. Alleen borstvoeding en een inspuiting met immunoglobulines hebben een beschermende werking. Dit laatste wordt echter uitsluitend gegeven aan hoge risicogroepen zoals premature kinderen.


Sam heeft al enkele dagen een infectie op de onderste luchtwegen... dus eigenlijk heeft hij RSV?!
Zelf Lara en Leslie's kindjes zijn ziek.

Alle, maar dan ook alle kindjes in de creche hoesten en hebben verhoging of koorts, 't is een drukte van jewelste, gelukkig hebben we maar 2 babietjes voor de moment, Mathis en de nieuwe Tristan (pas 12 weken).

Wat een week!

08-11-2007

Ziek - zieker - ziekst...

We hebben het laatste gedeelte van onze vloer boven afgebroken, om een nieuwe te steken dus...
Alles lag dus weer vol vuil en stof, dus is Lara gaan logeren bij tante en nonkel en Sammetje bij mijn ma.

Mijn ogen zagen al paar dagen rood, en gisteren zijn ze beginnen opzwellen, ik zie eruit als een bokser... Rode, dikke ogen... Ik heb dus een oogontsteking... NIET zo LEUK!

Daarnet ging de telefoon, Lara is ziek, ze heeft ontstoken sinussen, koorts, voelt zich vreselijk...

Ze wilt haar mama...

Maar ik kan niet om haar...
[anim12.gif]

02-11-2007

Office sucks!


Dus, mensen die een andere oplossing zoeken voor Excell, Word, Powerpoint, Access...
Een gratis oplossing: Open Office!


Laat me es weten of je't ook zo makkelijk vind :)

Sammetje

Lilypie Tweede PicLilypie Tweede Ticker

Prinses Lara

Lilypie Vierde PicLilypie Vierde Ticker